joi, 27 septembrie 2012

Avantajele mersului pe jos

Să fii activ nu înseamnă neapărat abonament la sala de gimnastică. Când vine vorba de slăbit, orice fel de mişcare contează. Există multe metode prin care poţi scăpa de calorii.
Mersul pe jos este un exercitiu bland cu impact redus care scade tensiunea arteriala si reduce nivelul ridicat de calorii, doua chestiuni ce contribuie la afectiunile de inima.
care va poate mentine atat conditia fizica, dar si sanatatea. Mersul pe jos este o forma de activitate fizica accesibila tuturor. Este sigur, simplu si nu are nevoie de practica, iar beneficiile pentru sanatate sunt numeroase.Renunţă la mijloacele de transport, atât cât îţi permite timpul, şi grăbeşte pasul. 20 de minute de mers vioi te ajută să scapi de 150 de calorii şi să-ţi păstrezi inima sănătoasă. 
Renunţă la lift. Şi ce dacă stai la etajul 6? Alege scările. Nu numai că vei arde calorii şi îţi vei întări musculatura, dar şi beneficiile pentru sănătate vor fi numeroase. Vei scăpa de 150 de calorii în aproximativ 20 de minute de urcat scările.
 

vineri, 14 septembrie 2012

Cura detoxifiere


Atunci cand dorim sa scapam de kilogramele in plus si sa incepem un regim alimentar care sa ne ajute in lupta de a duce un stil de viata sanatos, este esential sa realizam ca avem nevoie, inainte de toate, de o cura detoxifiere.

Ca sa putem tine o dieta echilibrata si benefica organismului, recomand plante si legume din abundenta. De exemplu, in curele de slabire, legumele verzi fac minuni deoarece contin o multitudine de vitamine si minerale. In plus, sunt bogate in clorofila, care este cel mai eficient si activ antioxidant natural. Legumele verzi sunt si o sursa buna de fibre. Fibrele iti dau senzatia de satietate, ajuta la scaderea colesterolului si la eliminarea grasimilor din organism. Altfel spus, pe langa faptul ca sunt excelente in curele de slabire, ajuta si la curatarea sangelui.

miercuri, 5 septembrie 2012

Constipatia

In conceptia yogina, una dintre cheile sanatatii se gaseste in intestin. Organismul fizic se intoxica in mod sistematic si fara intrerupere pe intreaga durata a vietii. Una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature si ale senilitatii este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare.

Tranzitul intestinal normal difera de la o persoana la alta, si se incadreaza in limite largi – de la de 2 ori pe zi la o data la 2-3 zile. Deci, nu este obligatoriu ca in fiecare zi sa avem cate un scaun.

Pentru a intelege cum apare constipatia, oamenii trebuie sa stie cum functioneaza intestinul subtire si cel gros. Alimentele ajung in colon, unde este absorbita apa, mineralele etc., transformandu-se in materii fecale sau reziduuri alimentare. Contractiile musculare de la nivelul colonului scot scaunul spre rect. Cand ajunge la nivelul rectului scaunul este solid, deoarece majoritatea cantitatii de apa a fost absorbita.

Cum se desfasoara curatarea colonului? Colonul (intestinul gros) elimina elementele din hrana care nu au fost asimilate in timpul digestiei. Colonul are rolul de a absorbi apa pentru a concentra materiile fecale, care sunt in stare lichida la iesirea din intestinul subtire. Pentru ca scaunul sa aiba o consistenta normala si ca detoxifierea colonului sa se desfasoare corespunzator, trebuie sa fie resorbita 86% din apa. Daca este resorbita mai multa apa, scaunul devine prea tare, iar daca este resorbita mai putina, scaunul devine prea fluid, iar detoxifierea colonului are de suferit. In mod normal, deseurile provenind din alimentatie sunt eliminate in 18-24 de ore dupa ce alimentele au fost ingerate.