miercuri, 5 septembrie 2012

Constipatia

In conceptia yogina, una dintre cheile sanatatii se gaseste in intestin. Organismul fizic se intoxica in mod sistematic si fara intrerupere pe intreaga durata a vietii. Una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature si ale senilitatii este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare.

Tranzitul intestinal normal difera de la o persoana la alta, si se incadreaza in limite largi – de la de 2 ori pe zi la o data la 2-3 zile. Deci, nu este obligatoriu ca in fiecare zi sa avem cate un scaun.

Pentru a intelege cum apare constipatia, oamenii trebuie sa stie cum functioneaza intestinul subtire si cel gros. Alimentele ajung in colon, unde este absorbita apa, mineralele etc., transformandu-se in materii fecale sau reziduuri alimentare. Contractiile musculare de la nivelul colonului scot scaunul spre rect. Cand ajunge la nivelul rectului scaunul este solid, deoarece majoritatea cantitatii de apa a fost absorbita.

Cum se desfasoara curatarea colonului? Colonul (intestinul gros) elimina elementele din hrana care nu au fost asimilate in timpul digestiei. Colonul are rolul de a absorbi apa pentru a concentra materiile fecale, care sunt in stare lichida la iesirea din intestinul subtire. Pentru ca scaunul sa aiba o consistenta normala si ca detoxifierea colonului sa se desfasoare corespunzator, trebuie sa fie resorbita 86% din apa. Daca este resorbita mai multa apa, scaunul devine prea tare, iar daca este resorbita mai putina, scaunul devine prea fluid, iar detoxifierea colonului are de suferit. In mod normal, deseurile provenind din alimentatie sunt eliminate in 18-24 de ore dupa ce alimentele au fost ingerate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu