duminică, 14 octombrie 2012

Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital fara de care nu am reusi sa supravietuim. De ce? Pentru ca ficatul realizeaza detoxofierea intregului organism, sinteza proteinelor, eliberarea substantelor necesare pentru a se realiza digestia, eliminarea deseurile din sange si este responsabil de functionarea metabolismului si de cea a sistemului imunitar.
Un ficat care nu functioneaza normal, inseamna, dupa unii specialisti, kilograme in plus, lipsa de energie, oboseala, dureri de cap, hipertensiune si multe alte neplaceri. Se crede chiar ca si balonarea, depresiile, constipatia, transpiratia excesiva, sindromul premenstrual, oboseala cronica, varicele, poftele alimentare ar avea legatura cu proasta functionare a ficatului.  

Vestea buna este ca ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera si care poate functiona chiar si atunci cand este afectat in proportie de 80-90%. Totusi, ar fi bine sa nu profitam de rezistenta lui!

Dieta pentru curatarea ficatului este in general recomandata :

- Supraponderalilor, obezilor
- Celor cu boli de ficat si colecist (fiere), cu dislipidemie, cu probleme digestive de orice fel
- Celor cu hipertensiune
- Celor cu alergii
- Celor care se simt foarte obositi, lipsiti de energie
- Celor cu migrene si dureri de cap frecvente.
- Alcoolicilor, fostilor alcoolici si celor care consuma alcool in mod regulat.
- Celor care nu pot slabi, in ciuda dietelor.

Armurariul este una din cele mai cunoscute plante pentru detoxifiere ficat datorita continului sau mare de flavonioizi antioxidanti, care ajuta la absorbtia toxinelor si la regenerarea sa. Tratamentul cu armurariu s-a dovedit a fi foarte bun in cazul hepatitelor, cirozelor, a ficatului gras si a colesterolului marit. 

Principiile dietei sunt simple: 1. iti asculti organismul si 2. eviti toate tipurile de toxine. 

In medicina traditionala chineza, ficatul este responsabil pentru fluxul de enegie Chi care inunda intreg organismul. Daca el nu functioneaza corespunzator, intreg organismul nostru sufera.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu