sâmbătă, 14 iulie 2012

Un organism fara toxine

Specialistii in nutritie recomanda detoxifierea organismului ca pe o necesitate atunci cand apar stari de oboseala nejustificate, balonari şi tulburari digestive, iar asta in ciuda unui stil de viata echilibrat. Cu toate acestea, exista inca o oarecare dezinformare cu privire la felul în care trebuie sa se faca o detoxifiere corecta.

Detoxifierea nu trebuie sa dureze mai mult de 3 zile, deoarece induce organismului o senzatie de oboseala, epuizare, aparand dureri de cap si slabirea masei musculare.

Sase alimente care ajuta la detoxifierea organismului

Sfecla roşie - contine diferite substanţe nutritive benefice pentru organism, cum ar fi vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6, beta caroten şi reprezintă o sursă importanta de fier, magneziu, zinc si calciu  adica necesarul unei detoxifieri optime.
  
Papadia - contine antioxidanţi puternici, care sprijina curatarea tractului digestiv şi detoxifică ficatul şi rinichii.

Broccoli - Este o sursa excelenta de vitamina A şi C, fier şi calciu, bogată în fibre si săracă in calorii si are proprietati antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer.

Usturoiul - este un puternic antiviral, antiseptic si antibiotic. Are un efect pozitiv asupra procesului digestiv şi ajută la curatarea ficatului

Merele - Contin o sumedenie de substante nutritive benefice precum fibre, vitamine, minerale şi fitochimicale, toate contribuind la procesul de detoxifiere.

Sfecla roşie - Contine diferite substante nutritive benefice pentru organism, printre care vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6, beta caroten şi reprezintă o sursa pretioasa de fier, magneziu, zinc si calciu - adica necesarul unei detoxifieri optime.

Dupa terminarea dietei, este indicat sa se se respecte un stil de viata care sa limiteze aportul de toxine. Dieta ce urmeaza dupa perioada de detoxifiere trebuie sa fie cat mai sanatoasa si sa contina cereale integrale, legume si leguminoase, carne alba si cat mai putin zahar, sare, cafeina sau alcool.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu