vineri, 27 iulie 2012

Detoxifierea

Dieta de detoxifierea organismului propusa de Martha Vineyard, conform careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa determine in acelasi timp o pierdere ponderala impresionanta intr-un timp relativ scurt. 

Este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.
Mediul in care traim este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa.  
Consumă cât mai multe alimente crude. Fructele şi legumele crude conţin enzime şi vitamine care sunt distruse prin fierbere. Ideal ar fi să le găteşti cât mai puţin posibil sau chiar deloc. În această perioadă, este indicat să consumi cât mai multe sucuri din fructe şi din legume.

Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in detoxifierea organismului. Colonul are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. “Intoxicarea” intestinului gros influenteaza multe organe generind diverse probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene, hepatice, afectiuni cardiace, pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei. 

sâmbătă, 14 iulie 2012

Un organism fara toxine

Specialistii in nutritie recomanda detoxifierea organismului ca pe o necesitate atunci cand apar stari de oboseala nejustificate, balonari şi tulburari digestive, iar asta in ciuda unui stil de viata echilibrat. Cu toate acestea, exista inca o oarecare dezinformare cu privire la felul în care trebuie sa se faca o detoxifiere corecta.

Detoxifierea nu trebuie sa dureze mai mult de 3 zile, deoarece induce organismului o senzatie de oboseala, epuizare, aparand dureri de cap si slabirea masei musculare.

Sase alimente care ajuta la detoxifierea organismului

Sfecla roşie - contine diferite substanţe nutritive benefice pentru organism, cum ar fi vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6, beta caroten şi reprezintă o sursă importanta de fier, magneziu, zinc si calciu  adica necesarul unei detoxifieri optime.
  
Papadia - contine antioxidanţi puternici, care sprijina curatarea tractului digestiv şi detoxifică ficatul şi rinichii.

Broccoli - Este o sursa excelenta de vitamina A şi C, fier şi calciu, bogată în fibre si săracă in calorii si are proprietati antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer.

Usturoiul - este un puternic antiviral, antiseptic si antibiotic. Are un efect pozitiv asupra procesului digestiv şi ajută la curatarea ficatului

Merele - Contin o sumedenie de substante nutritive benefice precum fibre, vitamine, minerale şi fitochimicale, toate contribuind la procesul de detoxifiere.

Sfecla roşie - Contine diferite substante nutritive benefice pentru organism, printre care vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6, beta caroten şi reprezintă o sursa pretioasa de fier, magneziu, zinc si calciu - adica necesarul unei detoxifieri optime.

Dupa terminarea dietei, este indicat sa se se respecte un stil de viata care sa limiteze aportul de toxine. Dieta ce urmeaza dupa perioada de detoxifiere trebuie sa fie cat mai sanatoasa si sa contina cereale integrale, legume si leguminoase, carne alba si cat mai putin zahar, sare, cafeina sau alcool.
 
 

joi, 5 iulie 2012

Fares Orastie

Suntem in sufletul Ardealului, inconjurati de specialistii in plante medicinale de la Fares. Ne minunam sa descoperim inca o data progresul extraordinar al firmelor romanesti de preparate din plante. 

Drumul musetelului a fost cu noroc. Plantele, tincturile, alifiile, realizate pana mai ieri pe masa bucatariei, se produc azi in laboratoare Fares dotate cu aparatura de ultima generatie, cu care se "descopera" in plante potiuni de sanatate.

Exista inca o harta a fostei cooperativei, situata chiar pe locul in care ne aflam acum, cu parcele numerotate, uscatorii igienice, sectie de prelucrare a plantelor, laborator fizico-chimic si multe altele. Asadar, activitatea la Orastie a inceput in mod organizat si asa a ramas pana in ziua de azi.