sâmbătă, 27 octombrie 2012

Grasimea abdominala

Un abdomen plat este visul oricarui adult. Persoanele de varsta medie care fie au fostinsarcinate, fie s-au indulcit cu prea multa mancare sau cu o bere in plus, acum trebuie sa dea jos cateva kilograme, in special la nivelul abdomenului. 

Multi doctori iti vor spune ca cea mai buna atitudine pentru a evita un atac de cord, este diminuarea nivelului colesterolului. Ceea ce nu se spune insa este faptul ca analizele de rutina identifica mai putin de jumatate dintre pacientii cu risc crescut, si de aceea nu ar trebui sa va mire daca auziti ca cineva avea analizele in regula si peste putin timp a facut un infarct de miocard.


Bun, deci daca aceasta grasime in exces pune probleme sanatatii, atunci trebuie sa existe o cale sa ne descotorosim de ea...

Cand consumi alimente bogate in calorii, zona in care se depun cel mai repede grasimile este abdomenul.
Cea mai buna modalitate de a elimina grasimea abdominala este de a face exercitii de tonifiere a musculaturii. Abdomenele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra colaceilor.
Insa, chiar daca faci miscare, este indicat sa arunci o privire asupra alimentatiei de zi cu zi.  Consumul in exces de carbohidrati rafinati creşte nivelul zahărului în sange, contribuind la acumularea mai multor calorii care se depun în jurul taliei. Asadar, ai grija ce alimente consumi, intrucat majoritatea alimentelor sunt bogate în zaharuri.
Desi traditional se afirma ca cea mai buna metoda de eliminare a excesului adipos este efortul fizic aerob, exista din ce in ce mai multe studii care arata ca o combinatie intre exercitiile de forta si cele aerobe confera un nivel mai crescut de eficienta.

In concluzie, daca doresti sa slabesti si sa scapati mai repede si mai eficient de excesul de grasime abdominala (dar este valabil pentru tesutul adipos de pe intreg corpul), adoptati un program de antrenament combinat, alternand sedinte de efort aerob, cu sedinte de antrenament cu greutati.

duminică, 14 octombrie 2012

Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital fara de care nu am reusi sa supravietuim. De ce? Pentru ca ficatul realizeaza detoxofierea intregului organism, sinteza proteinelor, eliberarea substantelor necesare pentru a se realiza digestia, eliminarea deseurile din sange si este responsabil de functionarea metabolismului si de cea a sistemului imunitar.
Un ficat care nu functioneaza normal, inseamna, dupa unii specialisti, kilograme in plus, lipsa de energie, oboseala, dureri de cap, hipertensiune si multe alte neplaceri. Se crede chiar ca si balonarea, depresiile, constipatia, transpiratia excesiva, sindromul premenstrual, oboseala cronica, varicele, poftele alimentare ar avea legatura cu proasta functionare a ficatului.  

Vestea buna este ca ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera si care poate functiona chiar si atunci cand este afectat in proportie de 80-90%. Totusi, ar fi bine sa nu profitam de rezistenta lui!

Dieta pentru curatarea ficatului este in general recomandata :

- Supraponderalilor, obezilor
- Celor cu boli de ficat si colecist (fiere), cu dislipidemie, cu probleme digestive de orice fel
- Celor cu hipertensiune
- Celor cu alergii
- Celor care se simt foarte obositi, lipsiti de energie
- Celor cu migrene si dureri de cap frecvente.
- Alcoolicilor, fostilor alcoolici si celor care consuma alcool in mod regulat.
- Celor care nu pot slabi, in ciuda dietelor.

Armurariul este una din cele mai cunoscute plante pentru detoxifiere ficat datorita continului sau mare de flavonioizi antioxidanti, care ajuta la absorbtia toxinelor si la regenerarea sa. Tratamentul cu armurariu s-a dovedit a fi foarte bun in cazul hepatitelor, cirozelor, a ficatului gras si a colesterolului marit. 

Principiile dietei sunt simple: 1. iti asculti organismul si 2. eviti toate tipurile de toxine. 

In medicina traditionala chineza, ficatul este responsabil pentru fluxul de enegie Chi care inunda intreg organismul. Daca el nu functioneaza corespunzator, intreg organismul nostru sufera.


 

vineri, 5 octombrie 2012

Balonarea

Momentul în care observi ca abia mai încapi în fusta sau pantalonii pregătiţi pentru o seară specială este momentul în care accepţi că balonarea începe sa-ti afecteze negativ viata si aceasta problema se poate rezolva cu un colon curat

Cand balonarea este o problemă de care te lovesti frecvent, modifica-ţi alimentaţia pentru a observa dacă simptomele se datorează dietei tale.
  
Balonarea: acumularea de gaze in stomac si intestine.
Atunci cand gazele intestinale nu sunt eliminate prin eructatii sau flatulenta, ele se pot acumula in stomac sau intestin, rezultand marirea in volum a abdomenului. Balonarea este adesea insotita de dureri abdominale - de intensitate mica sau severa.

Mancarurile prajite, cele foarte sărate, alături de băuturile acidulate, indiferent dacă sunt dulci sau alcoolice contribuie semnificativ la balonare, la fel ca şi îndulcitorii artificiali, în special xylitolul, ingredient folosit de cele mai multe mărci de gumă de mestecat fără zahăr.

La spectrul odpus, alimentele bogate in potasiu conţin de obicei şi un aminoacid diuretic. Mănâncă mai multe banane, pepene galben, mango, spanac, roşii, nuci şi sparanghel.