luni, 5 noiembrie 2012

Tranzitul intestinal

Nu avem organismul la fel, nu toti raspundem in acelasi mod la diete si sport, nu toti obtinem rezultate imediate atunci cand incercam din rasputeri sa ne modelam corpul. Este normal. Suntem diferiti (din fericire!), deci de ce nu am reactiona diferit si in fata acestor stimuli?

Din cauza alimentatiei dezechilibrate, a aportului insuficient de lichide sau de substante nutritive esentiale, flora intestinala are de suferit de aceea este foarte important sa avem un colon curat.

In colon, se aduna toxine, care incep sa se descompuna, favorizand aparitia parazitilor, a colonului iritabil si a cancerului colo-rectal. Toxinele adunate in colon sunt vinovate si pentru constipatia cronica, pentru demineralizarea osoasa, pentru oboseala, scaderea capacitatii de concentrare sau scaderea generala a rezistentei organismului. Daca alimentele tranziteaza tubul digestiv in 48-70 ore, vorbim despre un tranzit intestinal lent.

Daca tranzitul dureaza peste 72 de ore, vorbim deja despre constipatie. In concluzie, curatarea colonului de toxine este vitala, indiferent daca avem surplus de kilograme sau nu, indiferent daca avem 20 sau 60 de ani, indiferent daca suntem femei sau barbati. Iata si cateva solutii, la indemana tuturor pentru curatarea colonului:

  • Rubarba  - Daca alegi radacina de rubarba, coace-o putin la cuptor.
  • Apa - 2,3 l de apa/zi, iti asigura o functionare perfecta a sistemului digestiv.
  • Fructele - fructele curata colonul de paraziti si de toxine.
  • Spirulina  - asigura o buna curatare a colonului.
  • Fibrele - painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cerealele integrale sunt cele mai importante surse de fibre si vitamina B, care ajuta la un bun tranzit intestinal si la detoxifierea colonului.
  • Sucurile naturale  - facute doar din fructe proaspete.
  • Legume verzi - mentin colonul curat.
Cel mai bun mod de a va curata colonul si de a va feri de constipaţie si de cancer intestinal este să mancati fructe si legume, deoarece conţin fibre şi ajută la eliminarea toxinelor.

Va mai pot ajuta detoxi fiantele pe baza de plante si suplimentele cu fibre alimentare. Cea mai mare cantitate de toxine se acumulează in colon, asfel ca, in lipsa fibrelor, el devine „groapa de gunoi” a organismului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu